עבירת פדופיליה

מהי פדופיליה?

פדופיליה היא הפרעה פסיכיאטרית שבה מתבגר מבוגר או מבוגר חווה משיכה מינית ראשונית או בלעדית לילדים בגיל ההתבגרות. זוהי אחת ההפרעות הנפשיות אסטיגמטיות ביותר, יכולה להיות תוצאה של מספר מצבים כולל טראומה בילדות המוקדמת, הפרעות אישיות ושימוש בסמים.

פדופיליה היא נטייה מינית, לא פשע. מדובר בעניין המיני של אדם בילדים ולא בהסכמת הילד או היעדרה. פדופיליה היא גם המשיכה העיקרית לילדים.

עבירות פדופיליה ניתנות לעונש על פי חוק. העונש מבוסס על חומרת הפשע, ויכול לנוע בין כמה שנות מאסר למאסר עולם.

חומרתן של עבירות פדופיליה לאור החוק והמוסר הייתה נושא לויכוח סוער.

אנו יכולים לגלות כשהחוקים משתנים ממדינה אחת לאחרת. אבל, יש כמה קווי דמיון בחוקים. לדוגמה, ברוב המדינות, אדם מבצע פשע כאשר הוא מקיים יחסי מין עם מישהו מתחת לגיל 16.

מקרי פדופיליה בישראל

משטרת ישראל נמצאת באור הזרקורים על כך שלא עשתה מספיק כדי לעצור את הפדופיליה בשנים האחרונות. בדיווח שפרסם ה"ג'רוזלם פוסט" נאמר כי בשנה שעברה היו יותר מ-200 מקרים של פדופיליה בישראל.

מספר המקרים עלה מ-143 ב-2016 ל-194 ב-2022. כמו כן, מחלקת המשטרה דיווחה כי הם עצרו לפחות 69 חשודים וחקרו יותר מ-1,500 בני אדם בשנה שעברה במסגרת חקירותיהם על אירועי פדופיליה.

מדינת ישראל ראתה עלייה מתמדת במספר המקרים המדווחים של פדופיליה. בשנת 2016, למשל, התקבלו במשטרת ישראל למעלה מ-900 דיווחים על התעללות מינית בילדים.

זה גרם למספר ארגונים ישראלים להמציא פתרונות שיסייעו במאבק בבעיה זו. אחד מהארגונים הללו נקרא "הצילו את הילדים". המטרה שלהם היא להביא למודעות בנושא ולספק משאבים לקורבנות. הם גם עובדים עם בתי ספר והורים כיצד הם יכולים להגן טוב יותר על ילדיהם מפני טורפים מיניים.

חלק זה יבחן את תפיסת החוק לגבי פדופיליה וענישה. זה גם יבחן כיצד החברה מגיבה לפדופיליה ומה נעשה כדי לעצור אותה.

לחברה יש סלידה טבעית מפדופיליה, אבל מה החוק אומר עליה? ישנם מספר חוקים המתייחסים לנושא זה, אך בסעיף זה נבחן את הנפוץ ביותר – חוק העונשין. חוק העונשין שני סעיפים מפלים פגיעה מינית בילדים.

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית במספר המקרים של התעללות מינית בילדים. החוק תמיד מתקשה להגדיר ולהעניש פדופיליה, אבל עם מידע חדש על איך לזהות לעזור לקורבנות, עכשיו אפשר יותר להאשים פדופילים עבירות שבוצעו לפני שנים

ישראל היא אחת המדינות הבודדות שיש להן חקיקה בנושא פדופיליה. חקיקה זו הוקמה כדי למנוע מאנשים לנצל ילדים כדי להגן עליהם.

בישראל גיל ההסכמה לקיום יחסי מין הוא 18. המשמעות היא מגע מיני עם מי שטרם מלאו לו 18 שנים נחשב לאונס על פי חוק ועונשו יכול להגיע עד 16 שנות מאסר. זה גם אומר שאם מישהו מקיים יחסי מין עם קטין מעל גיל 16, הוא אינו מבצע אונס על פי חוק, אך עדיין ניתן להאשים אותו בפשעים אחרים כגון תקיפה מגונה או הטרדה מינית.

בישראל גיל ההסכמה הוא 18. החוק אינו מזכיר במפורש יחסי מין בין מבוגר לקטין מתחת לגיל 18, אך יחסים כאלה נחשבים לאונס סטטוטורי בנסיבות מסוימות.

הצעת החוק למלחמה בפדופיליה בישראל התקבלה בכנסת ברוב קולות של 66-44. הצעת החוק הוצעה על ידי ח"כ איילת נחמיאס-ורבין, שהיא גם פסיכולוגית ילדים, והיא שמה לה למטרה להילחם בעבירות מין המבוצעות בילדים.

בישראל חוק הפדופיליה מחמיר. הצעת החוק הוגשה לכנסת במטרה להקשות על פדופילים לבצע את פשעיהם.

הצעת החוק מגדירה פדופיליה ככל מגע מיני עם קטין מתחת לגיל 14 והופכת אותה לפשע שדינה עד 16 שנות מאסר. כמו כן, הוא אוסר על כל מגע מיני בין מבוגר לקטין בגילאי 14-18 ללא הסכמת הקטין.

החוק החדש ייאכף על ידי שופטים, שיוכלו לגזור על עבריינים עד 16 שנות מאסר או 18 שנות מאסר אם יורשעו בעבירות חוזרות.

הוא כולל גם הוראות שיקום וטיפול בקטינים שעברו התעללות מינית, שניתן להורות על ידי בית המשפט גם בניגוד לרצונם של שני ההורים.

שיקום וטיפול בקטינים שעברו התעללות מינית

התעללות מינית בילדים היא אחד הפשעים ההרסניים ביותר נגד ילדים. זה יכול להשאיר השפעה לכל החיים על הרווחה הפיזית, הפסיכולוגית, החברתית והרגשית של הילד. להתעללות מינית יכולה להיות השפעות מתמשכות על הילדים שעברו התעללות, וגם אם הם לא מראים שום סימני טראומה כשהם גדלים, הם עלולים לחוות בעיות נפשיות בשלב מאוחר יותר בחיים.

תהליך השיקום של ילדים שעברו התעללות מינית אינו קל. לעיתים נדרשות שנים של טיפול כדי לבטל את הנזק שנגרם לילד על ידי המתעלל בו. השלב הראשון בתהליך זה הוא זיהוי איזה סוג של התעללות מינית זה היה וכמה זמן זה נמשך.

התעללות מינית היא בעיה נרחבת שמשפיעה על הרבה קטינים. ההשלכות של התעללות זו הן לרוב ארוכות טווח יכולות לשנות חיים. אבל יש תקווה. בעזרת אנשי מקצוע יכולים הקטינים להתגבר על חוויות טראומטיות אלו לנהל חיים נורמליים.

השלב הראשון בשיקום הוא זיהוי הבעיה וקבלת עזרה מקצועית. המשמעות היא שהורים צריכים להיות מודעים להתנהגות ילדיהם, עם מי הם מבלים, מה הם עושים בבית הספר וכו'.

לאחר זיהוי הבעיה, חשוב לקבל עזרה מקצועית מומחים שיודעים לטפל במקרים אלו ולהעניק טיפול לקטינים שעברו התעללות.

זה חיוני לילדים שיהיה מישהו שיקשיב להם ויבין אותם כדי שהם ירגישו בטוחים מספיק כדי לדבר על מה שקרה.

חשוב שכולם ידעו על הנושא הזה כדי שיהיה אפשר לפתור אותו אחת ולתמיד!

שיקום וטיפול בקטינים שעברו התעללות מינית הוא נושא רציני. ככל שנדע יותר על כך, כך נוכל לעזור להם טוב יותר.

ישנן גישות רבות ושונות לטיפול בקטינה שעבר התעללות מינית. חלק מגישות אלו כוללות פסיכותרפיה, טיפול קבוצתי, טיפול פרטני, טיפול משפחתי וטיפול באומנות.

זמין 24/7 דילוג לתוכן